2016. január 25., hétfő

Az első hónap

Számomra minden szempontból a legnagyobb kihívás a beavatkozás követő első hét volt, de ez az időszak sem volt különösebben megterhelő, vagy elviselhetetlen. 

A negyedik-ötödik naptól már óvatosan le lehetett öblíteni tusoló alatt a műtéti területet.  A második héttől még enyhe gyulladásban volt a fejbőr, de alig észrevehető módon és egy kis gyulladáscsökkentővel nagyon jól le tudtam húzni a gyulladást. A második hét végén volt az első kontroll vizsgálatom. A beavatkozást végző doktor arról tájékoztatott, hogy a fejbőrt célszerű 10 percig zuhannyal áztatni, majd ezt követően az ujjakkal masszírozva nagyon szépen eltávolíthatóak a fejbőrön található hegeket. 

Betartva a doktor javaslatait 4-5 nap alatt teljesen letisztult az érintett terület. Számomra a testmozgás és az edzés nagyon fontos, ezért nagyon jó hír volt, amikor megtudtam, hogy a harmadik héttől már egyszerű testmozgásokat, lazább edzéseket is végezhetek, természetesen ügyelve arra, hogy a pulzusszám még ne emelkedjen meg jelentősen. A negyedik héttől, pedig már a magasabb pulzusszám sem akadály azok számára, akik életük szerves részeként tekintenek a sportolásra. Erre az időszakra- tehát a negyedik hét végére- már minden visszatért a normál kerékvágásba.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése