2015. november 24., kedd

Alaposan átgondolva a hajbeültetés mellett döntöttem

Az utóbbi két-három évben észrevettem, hogy a homlokvonalon elkezdett hullani a hajam. Ezt a folyamatot egyre zavaróbbnak találtam. Szerettem volna visszakapni az eredeti hajam állapotát. Ezért úgy döntöttem, hogy utána nézek a dolgok hátterének.

 
Androgén jellegű kopaszodás
Hosszas keresgélés után azt találtam, hogy az ilyen jellegű hajritkulás és hajhullás esetén a férfiaknál hormonális dolgok felelősök. Egyszerűen fogalmazva a fejtető bizonyos részein a hajtüszőkben jellemzően egy hormon aktivitása miatt hullhat a férfiak haja. Egyes szerekkel, tápanyagokkal ez a folyamat lassítható, részben visszafordítható, de véglegesen nem lehet elkerülni. Azonban a halánték és a fej oldalsó részén növő hajtüszők egyáltalán nem érintettek ebben a folyamatban, tehát ezek a hajtüszők mindenki esetében aktívak és életképesek lesznek egész életünk folyamán.

Hajbeültetés előtt


Ezeket a tényezőket alaposan átgondolva arra a döntésre jutottam, hogy számomra is a legoptimálisabb megoldás a hajtüszők pótlása az adott hormon által nem érintett területekről, vagyis amellett döntöttem, hogy részt veszek egy hajbeültetési beavatkozáson. A HairHungary-t találtam az országban a legjobb referenciával és legjelentősebb szakmai múlttal rendelkező klinikának ezért érthető módón rájuk esett a választásom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése